FIGUERES I FIGUES

FIGUERES I FIGUES

Nº:
59
Editorial:
Documenta balear
EAN:
9788417113049
Ano de edición:
Materia
HISTORIA
ISBN:
978-84-17113-04-9
Páxinas:
368
Encadernación:
LIBRO EN OTRO FORMATO
lingua:
CATALAN
Ancho:
170
Alto:
240
Dispoñibilidade:
DISPOÑIBLE (Entrega en 1-2 dias)
Colección:
SIN COLECCIÓN

32,00 €

IVE incluído
Comprar

Des de l'alba de la civilització, l'estreta relació que els humans han  tingut amb les figueres i les figues ha estat tan simbiótica que arbre i fruita han deixat una forta empremta a l'Asia sudoccidental, a  la costa mediterránia i en altres regions del món. A més de les consideracions botániques que els lectors hi trobaran, aquesta obra és sobretot un recorregut históric que abasta des de l'origen del cultiu de la figuera fins a l'actualitat, i una font d'informació sobre la importáncia agrária, económica, cultural, médica  i terapéutica, culinária i simbólica que les distintes espécies del génere Ficus -Ficus carica, Ficus religiosa i Ficus sycomorus- han tingut per a la humanitat. Perqué les figues no solament han estat un aliment de subsisténcia per  a la gent pobra en moments d'escassesa i en zones on el cultiu de cereal era difícil, sinó que en la majoria d'aquests pobles l'arbre i la fruita han transcendit des d'un ámbit purament sensorial o físic fins a un llenguatge universal simbólic d'ideologies religioses, culturals o metafísiques. Així, a les Balears, la figuera no solament és un dels arbres més carac¡terístics del paisatge rural, sinó que la figa ha estat aliment básic de la pagesia d'antany i del bestiar oví, cabrú i, sobretot, porcí. El profund arrelament de les figueres i les figues s'hi manifesta, per exemple, en nombroses expressions lingüístiques. La darrera part del llibre és una compilació de saboroses receptes personals amb la figa com a ingredient principal o com a acompanyament, en general d'elaboració senzilla, que en darrer terme pretenen donar valor a la utilització d'una fruita tan rellevant per a  la supervivéncia del nostre poble, tan emblemática de la nostra cultura i de la nostra gastronomia i, al mateix temps, tan universal.

Outros libros do autor en Librerias Nobel.es

  • Des de la soledat i el silenci
    Titulo del libro
    Des de la soledat i el silenci
    Nº 84
    Llabrés Terrassa, Maria Esperança
    Documenta balear
    Aquest llibre pretén reivindicar i donar a conèixer la figura i l'obra  del pintor autodidacte Jaume Mercant ...
    DISPOÑIBLE (Entrega en 1-2 dias)

    36,00 €

Materia en Librerias Nobel.es

  • Hatshepsut
    Antigo
    Titulo del libro
    Hatshepsut
    Nº 2187
    Aguado Garcia, Paloma
    Ediciones del orto
    DISPOÑIBLE (Entrega en 3-4 dias)

    7,00 €

  • De los origenes roma a invasiones barbaras
    Titulo del libro
    De los origenes roma a invasiones barbaras
    Nony, D.
    Akal
    En una síntesis clara y viva, los manuales de la colección INICIACION A LA HISTORIA describen y explican las ...
    No disponible

    4,00 €

  • Tratado breve de medicina y de todas las enfermedades
    Titulo del libro
    Tratado breve de medicina y de todas las enfermedades
    Nº 11
    Farfán, Agustín
    Iberoamericana - vervuert
    Edición de uno de los primeros textos de literatura médica en la Nueva  España (1592) que, aun respondiendo ...
    DISPOÑIBLE (Entrega en 1-2 dias)

    36,00 €

  • Arquivo, poder, memória
     IBD
    Titulo del libro
    Arquivo, poder, memória
    Eduardo Augusto Costa
    Alameda
    "Nos seus meandros e tessituras, pode-se reconhecer políticas, ações isoladas, trabalhos corriqueiros, proje...
    DISPONIBLE (Entrega en 8-10 días)

    26,00 €

  • La historia de Galicia en 50 lugares
    Titulo del libro
    La historia de Galicia en 50 lugares
    Rafael Quintia Pereira
    Cydonia ediciones, s.l.
    El libro abarca desde los vestigios dejados por los primeros pobladores del noroeste de la Península Ibérica ...
    No disponible

    15,00 €

Documenta balear en Librerias Nobel.es