A cociña do Entroido e San Xoán

A cociña do Entroido e San Xoán

EAN:
9788497824170
Año de edición:
Materia
GASTRONOMIA
ISBN:
978-84-9782-417-0
Páginas:
184
Encuadernación:
TAPA BLANDA O BOLSILLO
Idioma:
GALEGO
Ancho:
145
Alto:
225
Disponibilidad:
No disponible
Colección:
GASTRONOMIA

22,50 €

IVA incluido

Entanto o tradicional entroido galego está en decadencia a favor dun carnaval unificado que nos transporta a celebracións afastadas da nosa  cultura, a cociña do entroido conserva, por fortuna, todo o seu esplendor secular, de xeito que hoxe contamos cunha verdadeira cociña galega do entroido.
 Miguel Vila Pernas ofrécenos, con rigor e amenidade, un libro práctico  que debulla a cociña do entroido (co porco como protagonista da mesa)  e mais a cociña do San Xoán (evocada polas sardiñadas e os churrascos), pescudando na tradición e na cultura propias, sen esquecer as materias primas e ofrecendo un amplo receitario para cociñar, na casa os máis diversos pratos.
 Para o entroido: o cocido, o lacón con grelos, a androlla, as filloas e freixós, as orellas de frade, as rosquillas, o tripón doce, o bandullo, etc. E para o San Xoán: as sardiñas, cos seus diversos xeitos de preparalas (asadas, en escabeche, recheas, guisadas, rebzadas, cocidas con patacas, salgadas, en tortilla) e as receitas para a grella (churrascos, costelas, chourizos, polbo á grella, luras,  paspallases, espetadas, cordeiro en brochetas, etc.).

Otros libros del autor en Librerias Nobel.es

Materia en Librerias Nobel.es