Sopas frias e quentes

Sopas frias e quentes

Editorial:
Baia
EAN:
9788499950280
Any d'edició:
Matèria
GASTRONOMIA
ISBN:
978-84-9995-028-0
Pàgines:
176
idioma:
GALEGO
Ample:
200
Alt:
300
Disponibilitat:
No disponible
Col·lecció:
SIN COLECCION

Na actualidade, e de xeito xeneralizado, entendemos que a palabra sopa  se refire a todos aqueles pratos que, cunha porcentaxe elevada de líquido e con máis ou menos corpos sólidos flotantes ou mergullados, comen con culler. Así, unha palabra que etimoloxicamente explicaba un só concepto concreto, neste caso æanaco de pan empapado de líquido', do xermánico Suppa, pasou ao longo do tempo a acaparar varios significados. Actualmente non só entendemos por sopas aquelas nas que intervén o pan, senón todo tipo de purés, sopas de verduras vistas, sopas a base de caldo, de arroz, de pasta, de legumes etc. No entanto,  en galego distínguese esta palabra doutra moi coñecida, pote ou pucheiro.
 
 
 
 Se tivésemos que dicir cal é o prato máis universal, xeral e remoto de  todos os que existen nas diferentes culturas do mundo, deberiamos concluír que é a sopa, a sopa entendida como un líquido aromatizado que inclúe diferentes produtos. Seguramente por estas mesmas características, sufriu unha evolución que a diversificou, polo que temos desde os exemplos de sopas doces da Idade Media até as dos séculos XVIII-XIX, das que aínda quedan restos nalgún exemplo tradicional, ou as sopas de influencia doutras culturas, como as cremas e as frías, máis modernas.
 
 As sopas son unha boa achega á dieta desde o punto de vista nutritivo.  O feito de combinar diferentes produtos fai que se mesturen tamén diversas substancias interesantes na alimentación. As máis recomendables son as máis sinxelas, aquelas que inclúen pan, arroz, legumes, fideos ou pataca xunto con verduras. Estes elementos conteñen  fibra, moitas proteínas, hidratos de carbono, no caldo que soltan hai  numerosos minerais e, o que é máis importante, a ausencia de graxa animal. As sopas condimentadas con cárnicos ou base de caldo, en cambio, achegan máis cantidade de graxa no prato.

Altres llibres de l'autor a Librerias Nobel.es

  • Sopas frías y calientes
    Titulo del libro
    Sopas frías y calientes
    Mariona Quadrada (textos) y Josep Borrell (fotografías)
    Lectio
    Sopas frías y calientes es el cuarto libro de la serie Con Sabor a Mediterráneo. Dentro de la colección...
    No disponible

    23,90 €

  • SETAS. LA SAZON DE BOSQUES Y PRADOS
    Titulo del libro
    SETAS. LA SAZON DE BOSQUES Y PRADOS
    QUADRADA, MARIONA - BORRELL, JOSEP
    Lectio
    Setas. la sazón de bosques y prados es el quinto libro de la serie Con  Sabor a Mediterráneo. En esta ocasió...
    No disponible
  • Ensaladas
    Titulo del libro
    Ensaladas
    Quadrada, Mariona
    Lectio
    Ensaladas, la frescura de la tierra es el segundo libro de la serie Con Sabor a Mediterráneo. Tradición y sof...
    No disponible
  • Aperitivos y tapas:
    Titulo del libro
    Aperitivos y tapas:
    Mariona Quadrada (textos) y Josep Borrell (fotografías)
    Lectio
    Aperitivos y tapas, Caprichos de los sentidos, es el tercer libro de la serie Con Sabor a Mediterráneo. Dentro...
    No disponible

    5,95 €

  • ELS BOLETS A LA CUINA
    Titulo del libro
    ELS BOLETS A LA CUINA
    Nº 12
    Quadrada, Mariona
    Cossetania edicions
    Aquesta és l'edició de butxaca de Bolets, la saó de boscos i prats. En  aquesta ocasió, Mariona Quadrada (a...
    No disponible

Matèria a Librerias Nobel.es

  • Zumos y otros secretos
    Titulo del libro
    Zumos y otros secretos
    McMurray, Samanta
    Grijalbo
    Descubre de la mano de Samanta McMurray, la autora del exitoso blog Eat Love, el verdadero secreto de un estilo...
    No disponible
  • Chocolate
    Titulo del libro
    Chocolate
    Odette Teubner / Sebastián Dickhaut
    Everest
    ¡El libro ideal para todos los amantes del chocolate! Amplia y detallada información : desde la historia y la...
    No disponible

    5,50 €

  • Cupcakes
    Titulo del libro
    Cupcakes
    AA.VV
    Lectio
    En este libro descubrirás 50 recetas de cupcakes: desde los gustos más  originales hasta los más tradicional...
    No disponible
  • RECETAS EXPRÈS
    Titulo del libro
    RECETAS EXPRÈS
    AA.VV
    Rba
    En este libro te proponemos recetas que podrás preparar de manera sencilla y exprés, porque la buena cocina&n...
    No disponible

    12,00 €

  • La batalla por el vino y el amor
    Titulo del libro
    La batalla por el vino y el amor
    Nº 00
    Fering, Alice
    Tusquets
    Alice Feiring, periodista y escritora, nació en Nueva York. Columnista  de la sección vino/viajes de la revis...
    No disponible

    20,00 €

Baia a Librerias Nobel.es

  • Baixo terra
    Titulo del libro
    Baixo terra
    Nº 4
    Bartíková, Petra
    Baia
    O coello, a toupa, o teixugo. Todos estes animais viven baixo terra. Algúns só no inverno, algúns todo o ano...
    No disponible
  • O meniño Nito
    Antic
    Titulo del libro
    O meniño Nito
    Rosa, Sonia
    Baia
    O meniño Nito. Entón, os homes choran ou non?    Os homes choran ou non choran? Ese é o dilem...
    DISPONIBLE (Lliurament en 1-2 dias)

    13,25 €

  • (g).cabalo de lume, un.(infantil-xuvenil)
    Titulo del libro
    (g).cabalo de lume, un.(infantil-xuvenil)
    Casalderrey, Fina
    Baia
    A colección presenta relatos con protagonismo de nenas e nenos de 6 a 8 anos que nos mostran as súas vivencia...
    No disponible
  • Dinosauros
    Titulo del libro
    Dinosauros
    Olive, Roc
    Baia
    DISPONIBLE (Lliurament en 1-2 dias)

    11,06 €

  • Moito que contar
    Titulo del libro
    Moito que contar
    Viña Varela, Ramón
    Baia
    Este libro é un exercicio de xornalismo. A carón dos grandes nomes do deporte agroman tamén persoeiros e fei...
    DISPONIBLE (Lliurament en 1-2 dias)

    24,00 €