Viure com els ocells

Viure com els ocells
Ficha técnica
Editorial:
ARCADIA
Año de edición:
Materia
Filosofia
EAN:
9788412373103
ISBN:
978-84-123731-0-3
Páginas:
240
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

22,00 €

¿Què és el territori des del punt de vista dels animals? Durant la primavera, els ocells s'aïllen, canten tan fort com poden, no toleren la presència d'altres ocells, s'amenacen, s'ataquen i, sobretot, vigilen que ningú creui la frontera del seu territori. Una frontera que és invisible als ulls humans, per. perfectament tangible en el món  de les aus.
 
 Aquesta constatació serveix a Vinciane Despret per analitzar el desenvolupament dels estudis ornitol.gics i adonar-se que, com més va,  més complexos són els descobriments pel que fa a les formes d'ocupació del territori: per als ocells, l'assentament en el lloc expressa una manera de viure plegats.
 
 Despret és una de les veus més singulars de l'anomenat «gir animal» en  les ciències socials i la crítica cultural, i amb aquest assaig aconsegueix que fins i tot els més profans parem l'orella i escoltem el cant dels ocells amb una atenció renovada. Potser les seves melodies indesxifrables no ens diuen res d'intel·ligible per. segurament faran que ens replantegem (nosaltres, els humans) la noció de territori i la manera d'habitar els llocs.