RomÃá i Rossell, el primer de tots

RomÃá i Rossell, el primer de tots
Ficha técnica
Editorial:
CALLIGRAF
Año de edición:
Materia
Biografias
EAN:
9788412212334
ISBN:
978-84-122123-3-4
Páginas:
204
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

20,00 €

RomÃá i Rossell, el primer de tots recull els treballs d'Ernest Lluch sobre la vida i el pensament de Francesc RomÃá i Rossell. L'autor el situa com el primer economista després de la desfeta de 1714 i, també,  com el primer catalÃá que després de la Guerra de Successió va defensar les reivindicacions pol¡tiques de Catalunya. Lluch defineix RomÃá i Rosell com a mercantilista liberal, partidari del poblacionisme (augmentar la població per a dedicar-la a activitats productives), favorable als béns de luxe que asseguraven el consum, i defensor dels gremis catalans, de la llibertat econòmica, del prohibicionisme i del lliure comerú amb Amÿrica.
 
 Francesc RomÃá i Rossell (Figueres, 1726- Mÿxic, 1784), destacÃá com a jurista, magistrat i escriptor pol¡tic i econòmic i, també, pels importants cÃárrecs públics que va ostentar; els darrers, Regent de la  Reial Audiÿncia i Virrei inter¡ de Mÿxic.
 
 Â«RomÃá i Rossell fou un home important, que va fer coses importants en temps extraordinÃáriament dif¡cils. Potser, i com a resum, el més destacat que va fer és recuperar un fil que semblava tallat des de 1714. GrÃácies a RomÃá i a gent com ell, la memòria històrica dels pobles no s'ha perdut i s'ha anat transmetent fins a nosaltres».