Menjars i memòries del gust. Les arrels de la cuina valenciana

Menjars i memòries del gust
Ficha técnica
Editorial:
ONADA EDICIONS
Año de edición:
Materia
Gastronomia
EAN:
9788417638610
ISBN:
978-84-17638-61-0
Páginas:
256
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
No disponible

Certament, s'han escrit llibres excel·lents sobre la cuina del País Valencià. Com és l.gic, són obres escrites des de dins. En aquestes reflexions pretenem, amb una visió feta des de fora ?aix. sí, amb passió, reflexió i estima?, retornar als elements bàsics de l'alimentació i la cuina dels valencians, tant a través dels productes  com dels plats i la seva hist.ria, passant per les característiques culturals, antropol.giques i, fins i tot, lingüístiques. Per tant, ens  inserim dins la t.nica d'una cuina sostenible, arrelada a la terra, als seus productes i a la seva hist.ria. Bàsicament, la cuina de les dones, dels llauradors i dels pescadors.
 És per aix. que hem estructurat el llibre en tres grans apartats, que,  a parer nostre, són la base de l'alimentació dels valencians: ?Les verdures i els llegums?, ?L'arr.s i els cereals? i ?El peix i la carn?.
 Ho hem intentat fer, a més, des d'una visió no estrictament localista ?¡que sovint és all. que s'acostuma a fer en qualsevol publicació sobre cuina local?, sinó tenint en compte les cuines del món ?de les més pr.ximes a les més llunyanes?, els viatges i les experiències.

Otros libros del autor

100 PLATS INDISPENSABLES DE LA CUINA CATALANA
LA CUINA ANTIGA
Ratafies
L'essencia de la cuina catalana
La cuina medievali renaixentista