La pesta escarlata / La forúa dels forts

La pesta escarlata / La forúa dels forts
Ficha técnica
Editorial:
EDIC.1984
Año de edición:
EAN:
9788416987788
ISBN:
978-84-16987-78-8
Páginas:
112
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

12,00 €

Publicada el 1912, La pesta escarlata estÃá ambientada l'any 2013 i narra com s'escampa per tots els racons de la Terra un virus sense ant¡dot que forúa un ÿxode que buida les ciutats. London ens ofereix  en aquest relat una visió apocal¡ptica del final d'una societat que, incapaú de controlar el progrés, és a mans de la naturalesa.
 
 La forúa dels forts és considerada una de les millors parÃáboles de la literatura nord-americana antecessora d'una altra de semblant: La revolta dels animals, de George Orwell. GrÃácies a la seva habilitat narrativa, London ens mostra com es van creant una sÿrie d'institucions âÇ"econòmiques, comercials, religiosesâÇ" que acaben sotmetent els seus integrants en benefici de l'elit que governa. Si el  llibre d'Orwell és una escruixidora paròdia de la degeneració de la Revolució Russa, el de London ens parla de l'esfondrament de la societat capitalista alhora que il·lustra els avantatges de la cooperació social.
 
 Jack London (San Francisco, 1876 âÇ" Glen Ellen, 1916), nascut amb el nom de John Griffith Chaney, és un dels escriptors nord-americans més coneguts de la seva ÿpoca. Mariner, contrabandista, buscador d'or, corresponsal de guerra, London era l'aventurer per excel·lÿncia. Es va iniciar en l'escriptura als disset anys, quan, aconsellat per la seva mare, es va presentar a un concurs literari, que va guanyar. Durant els darrers anys de la seva vida, va publicar més de cinquanta obres, entre les quals destaquen Ullal Blanc, El taló de ferro, Martin  Eden, John Barleycorn i El rodamón de les estrelles.

Otros libros del autor

El talón de hierro
MARTIN EDEN
COLMILLO BLANCO
MARTIN EDEN
A praga escarlata