La història d'en Shuggie Bain

La història d'en Shuggie Bain
Ficha técnica
Editorial:
EDIC.1984
Año de edición:
Materia
Ficcion
EAN:
9788416987955
ISBN:
978-84-16987-95-5
Páginas:
576
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

23,90 €

Als anys vuitanta a Glasgow, antigament una ciutat minera pr.spera, les polítiques de Thatcher fan disparar la desocupació i les famílies es veuen obligades a fer filigranes per sobreviure. L'Agnes Bain és una dona sense sort que sempre ha aspirat a més: somia en una casa bonica i una vida acomodada que no hagi de pagar a terminis. Quan el seu marit, un taxista faldiller, l'abandona, es troba sola al càrrec de tres fills en una ciutat devastada per la crisi econ.mica. Mentre la beguda es converteix en el seu gran aliat, els nens fan mans i mànigues per ajudar-la, per. d'un en un l'abandonen per salvar-se a si  mateixos. Tots menys en Shuggie, el més petit de tots, que es nega a rendir-se. Ell és diferent. Els nens del barri li fan la guitza, per. ell està convençut que, si s'hi escarrassa, pot ser normal com la resta i ajudar la mare a fugir d'aquest lloc sense esperança.
 La hist.ria d'en Shuggie Bain és una novel·la commovedora sobre l'aferrissada lluita d'un fill per salvar la seva mare. Amb aquesta hist.ria de frustració, addicció i amor incondicional, Douglas Stuart deixa al descobert la crueltat de la pobresa i els límits de l'amor.
 
 Douglas Stuart (1976) va néixer a Glasgow. Després de llicenciar-se al  Royal College of Art de Londres es va traslladar a Nova York, on va començar la seva carrera com a dissenyador de moda. Durant anys va alternar la feina de dissenyador i l'escriptura. Els seus escrits es publicaven a The New Yorker i Literary Hub. La hist.ria d'en Shuggie Bain, la seva primera novel·la, ha rebut el Premi Booker 2020 i s'ha traduït a més de trenta idiomes.

Otros libros del autor

Historia de Shuggie Bain