Independència i progrés. El repte democràtic de l'Scottish National Party

Independència i progrés
Ficha técnica
Editorial:
EDICIONS SALDONAR
Año de edición:
Materia
Politica
EAN:
9788417611651
ISBN:
978-84-17611-65-1
Páginas:
176
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

17,00 €

La política escocesa i l'evolució de l'SNP han esdevingut molt familiars als ulls de qualsevol observador avesat al debat polític del  catalanisme. Tot i les grans diferències entre el Regne Unit i el Regne d'Espanya ?i Catalunya i Esc.cia?, els sobiranismes escocès i català s'han esforçat hist.ricament per assolir uns objectius comuns.
 
 La lluita política de l'SNP és germana de la que han dut a terme organitzacions polítiques diverses al nostre país des del segle XIX, centrades en tres objectius troncals: el progrés social, la demanda del reconeixement nacional, i l'acomodació institucional d'aquesta realitat per part de l'Estat, ja fos mitjançant l'autogovern o la secessió. És un plet que encara no s'ha resolt i que continua estructurant la política de les respectives nacions.
 
 A 'Independència i progrés', Marc Sanjaume ofereix una mirada precisa sobre la hist.ria de l'SNP per comprendre l'evolució d'un partit que ha passat de la marginalitat a l'hegemonia política a Esc.cia proposant un programa independentista i progressista.