Guerrillers i bandolers als Ports de Tortosa-Beseit. De la Guerra del Francès als maquis

Guerrillers i bandolers als Ports de Tortosa-Beseit
Ficha técnica
Editorial:
ONADA EDICIONS
Año de edición:
EAN:
9788418634437
ISBN:
978-84-18634-43-7
Páginas:
216
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

18,00 €

Aquest llibre pretén fer una aproximació a uns personatges molt especials, guerrillers ?carlistes, maquis?? i bandolers, que en el temps que s'escola entre la guerra del Francès i la lluita antifranquista es van ensenyorir d'un escenari també força singular, els Ports de Tortosa-Beseit i les terres que els envolten. Protagonistes de les lluites i la violència que va acompanyar la soferta vida dels masovers i vilatans que subsistien en un terreny de gran bellesa, per. esquerp amb ganes, desperten en l'autor l'interès per conèixer per què els Ports, per què llavors i per què ells.
 Paral·lelament l'autor ens explica, de manera divulgativa i entenedora, els canvis i les continuïtats que es donen durant tot el període en aspectes com ara les formes de combat i de delinquir, l'equipament i l'armament, l'organització i la ideologia ?especialment  a les guerrilles?, la manera d'ocupar el territori, les formes de vida i de relacionar-se amb els paisans, etc.
 Finalment, relata les peripècies d'una petita mostra representativa d'aquells protagonistes ?individuals o col·lectius? que li han semblat  més singulars i més lligats al territori. En total, presenta vint casos repartits entre les set etapes en què ha dividit l'estudi.  Tot plegat s'acompanya d'una més que interessant mostra de mapes i dibuixos que, per ells mateixos, donen sentit a una obra d'aquestes característiques i n'amoroseixen el contingut.