Gestes dels comtes de Barcelona i reis d'Aragó. Gesta comitum Barchinone et regum Aragonie

Gestes dels comtes de Barcelona i reis d'Aragó
Ficha técnica
Editorial:
EDITORIAL OBRADOR EDENDUM
Año de edición:
Materia
Historia
EAN:
9788412000733
ISBN:
978-84-120007-3-3
Páginas:
307
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

19,00 €

La crònica catalana més antiga, les Gestes dels comtes de Barcelona i reis d'Aragó, és un text narratiu excepcional que ressegueix la història de la família comtal des dels seus orígens fabulosos -llegenda de Guifré el Pelós- fins al 1299, any de l'última versió. El  lector és invitat a veure com la història d'una nissaga es va transformant a poc a poc en la història d'un país, Catalunya, que es mostra diferent respecte a les altres monarquies hispàniques pel fet d'haver nascut a l'empara de l'imperi carolingi.
 
 La present edició ofereix la tercera, i definitiva redacció de la crònica, la més important i la més àmplia. Se centra en el regnat de Pere el Gran del qual ofereix un relat impressionant, fortament influenciat per l'enèrgica personalitat del monarca.
 
 El curador i el traductor d'aquesta edició presenten per primera vegada un text degudament prologat, traduït i anotat, la qual cosa el fa accessible al públic interessat per la història, i no sols destinat  als historiadors professionals.
 
 D'altra banda, el nou text crític de l'original llatí corregeix i supera el publicat l'any 1925 per Luois Barrau Dihigo, per tal com respecta les característiques del llatí medieval, d'acord amb els moderns criteris d'edició.

Otros libros del autor

HO VEIG PER LA VEU
La formació nacional de Catalunya i el fet identitari dels catala
Sant Jordi. Una llegenda mil·lenària