El Tercer Reich dels somnis

El Tercer Reich dels somnis
Ficha técnica
Editorial:
ARA LLIBRES
Año de edición:
Materia
Historia
EAN:
9788417804657
ISBN:
978-84-17804-65-7
Páginas:
176
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

17,90 €

En un temps en què l'amenaça del populisme i el control social es fan cada cop més evidents, l'últim refugi de la llibertat són els somnis.
 Una de les primeres batalles que el règim nazi va lliurar va ser en el  subconscient dels alemanys. Qualsevol somni subversiu anava seguit de  somnis inquietants fets de serveis de vigilància, prohibicions delirants, angoixes desconegudes, amenaces, delacions, plaers culpables, flirtejos amb el mal i premonicions que, llegides avui, gelen la sang.
 Des de l'ascens de Hitler al poder l'any 1933 fins que va aconseguir fugir als Estats Units l'any 1939, Charlotte Beradt va recopilar centenars de somnis d'entre amics i coneguts, jueus i no jueus, i va transcriure i contextualitzar políticament els més impactants en aquesta obra que ja és un clàssic indefugible.
 Tal com la premi Nobel Svetlana Aleksiévitx relata la vida dels ciutadans soviètics de postguerra mitjançat la hist.ria oral, la periodista Charlotte Beradt va descobrir en el llenguatge dels somnis els efectes del totalitarisme sobre l'inconscient col·lectiu i ofereix  una clau per entendre ?si és que aix. és possible? un dels interrogants més terrorífics del segle XX: com va arribar a passar, el  nazisme?