Dues Europes. Èxit econòmic, fracàs polític

Dues Europes
Ficha técnica
Editorial:
FONOLL EDITORIAL
Año de edición:
Materia
Politica
EAN:
9788494897696
ISBN:
978-84-948976-9-6
Páginas:
136
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

16,00 €

Europa és un èxit d'integració econ.mica i monetària, així com també és un model imitat a tot el món pel que fa a les seves àrees de lliure  circulació de persones, béns, serveis i capitals, les famoses quatre llibertats del seu mercat únic.
 
 El Brèxit i l'euroescepticisme, per., mostren també el fracàs del projecte d'unió política de la UE: centralitzat, poc transparent i poc  democràtic, controlat des de les grans capitals que no cedeixen poder  real. Brusselles serveix massa sovint per europeïtzar fracassos nacionals i per nacionalitzar èxits europeus.
 
 Sense una anàlisi acurada de les causes hist.riques i culturals que expliquin les divergències presents i que permetin compartir una diagnosi dels problemes actuals, no es podran consensuar les solucions  per seguir construint el projecte polític europeu.
 
 'Dues Europes' vol contribuir a aquest debat. És una tria d'articles sobre Europa, actualitzats i ampliats, que l'autor ha anat publicant al setmanari valencià 'El Temps' en el darrer any i mig.