CONSELLS DE GUERRA (VOL.I). La represió franquista a Tortosa i el deltra de l'Ebre

CONSELLS DE GUERRA (VOL.I)
Ficha técnica
Editorial:
GREGAL (CATALAN)
Año de edición:
Materia
Historia
EAN:
9788417660437
ISBN:
978-84-17660-43-7
Páginas:
520
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Agotado

22,00 €

L'1 d'abril de 1939 s'anunciava el final de la Guerra Civil. Acabaven els bombardeigs, la lluita a les trinxeres... però de cap manera va significar la fi dels vells o nous odis.
 Als territoris conquerits pels franquistes, entre els quals tot Catalunya, van aparèixer de manera immediata llistes de persones considerades enemigues. Les presons es van omplir de civils o militars  de totes les edats als quals se'ls atribuïen responsabilitats greus. Alguns d'ells, certament, en tenien, perquè al territori que havia estat de la República s'hi havien produït també milers d'assassinats, extorsions, incendis i persecucions. Per esperit de revenja, estava en  el punt de mira qualsevol persona que hagués format part d'un comitè,  ocupat càrrecs institucionals o simplement ser funcionari o militant de partits d'esquerra o de sindicats. Molts centenars van ser depurats  i expulsats dels seus llocs de treball. Altres, desenes de milers, van ser sotmesos a procediments sumaríssims d'urgència i molts d'ells condemnats a mort o a llarguíssimes penes de presó en consells de guerra sense garanties jurídiques.
 Aquest llibre descriu de forma detallada un centenar d'aquests judicis  de la ciutat de Tortosa i el delta de l'Ebre. Tanmateix, canviant noms i algunes circumstàncies, milers de persones de poblacions de tot  arreu s'hi poden veure reflectides, perquè als seus familiars o amics  els va passar el mateix.

Otros libros del autor

A LAS 9 EN LA LUNA
El Ebro en llamas
La batalla de las ondas en la Guerra Civil
La batalla del ebro
Cristianos, entre la persecución y el mobbing