Auschwitz: última parada. Com vaig sobreviure a l'Horror (1943-1945)

Auschwitz: última parada
Ficha técnica
Editorial:
LABUTXACA
Año de edición:
Materia
Historia
EAN:
9788418572142
ISBN:
978-84-18572-14-2
Páginas:
256
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

8,95 €

L'únic llibre que es va escriure totalment dins del camp d'extermini.
 L'any 1942 el metge jueu Eddy de Wind es va presentar voluntari per treballar a Westerbork, un camp de trànsit situat a l'est dels Països Baixos. Allà va conèixer la Friedel, una jove infermera, i es van enamorar i casar. El 1943 els van deportar a Auschwitz en un tren de mercaderies, i un cop allà els van separar: l'Eddy va anar a parar al Bloc 9 i la Friedel al 10, on es feien els experiments mèdics.
 Quan els russos van començar a apropar-se a Auschwitz, la tardor del 1944, els nazis van decidir fer desaparèixer els rastres dels seus actes abominables. Els presoners, la Friedel entre ells, van rebre l'ordre de replegar-se cap a l'interior d'Alemanya, en el que més tard  es coneixeria com les «marxes de la mort». L'Eddy es va amagar i es va quedar a Auschwitz, on va trobar un llapis i una llibreta i va començar a escriure.
 Aquesta és la seva hist.ria.
 L'Eddy de Wind va compondre un relat dolorós i commovedor dels horrors  del camp i va analitzar i observar els comportaments de les persones ?bones i dolentes? i el que van ser capaces de fer. Va descriure Auschwitz com mai s'ha fet: des de dins i amb la profunda impressió dels fets acabats de viure.

Otros libros del autor

Auschwitz: última parada