Messalina

Messalina
Ficha técnica
Editorial:
LAERTES
Año de edición:
EAN:
9788476120576
ISBN:
978-84-7612-057-6
Páginas:
128
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
No disponible

Messalina és verge! Si la més gran barjaula de la Història és elevada així a la categoria de les castes vestals, és en virtut d'un raonament  eminentment jarríquic: Messalina és verge perquè cap home, per ella, no és prou home i perquè no troba cap príap a la mesura del seu desig absolut.
 
 D'home en home, de cigala en cigala, l'emperadriu cortesana surt «a la  caça del déu». I acaba trobant-lo sota el tros de sabre que la satisfà i la mata.
 
 D'aquesta història d'amor i mort, d'eros i tànathos, neix una obra majestuosa i secreta en la qual Alfred Jarry, amb el pretext d'una Antiguitat reinventada, destil·la els seus fantasmes més personals. Manipulant la ficció de la Història amb una mestria enlluernadora, tramant la recerca de Messalina amb el fil d'una escriptura a base de jocs de miralls, i deixant -art suprem- un ample marge a la imaginació  del lector, el teòric de la «patafísica» -massa sovint invocada a tort i que en realitat és un sistema meditat de desintegració total i de reconstrucció en l'insòlit- ens ofereix, als vint-i-cinc anys, la seva obra «imperial».
 
 Durant massa temps Jarry ha estat considerat només com l'autor d'Ubu rei. Avui dia, en què des de tots costats es redescobreix la riquesa i  l'originalitat de la seva obra, sembla un bon moment per posar a l'abast del públic catai aquesta Messalina, apareguda originalment el 1901.

Otros libros del autor

UBU REY
TODO UBÚ
MESSALINA - ROMANCE DA ANTIGA ROMA
PATAFÍSICA
Ubú rey