La cambra de la torre

La cambra de la torre
Ficha técnica
Editorial:
LAERTES
Año de edición:
EAN:
9788475842066
ISBN:
978-84-7584-206-6
Páginas:
103
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
No disponible

E(dward) F(rederick) Benson (1867- 1940), membre d'una singular família literària tant en el vessant inspirador com creatiu, va ser un  escriptor d'èxit a la seva època, gràcies a les seves novel·les humorístiques, històriques i d'aventures a l'estil de El presoner de Zenda, i curiosament també autor de manuals encarregats pel ministeri de Defensa britànic.
 
 No tan curiós, però, és el fet que se sentís atret, com molts altres escriptors anglesos coetanis seus, pels contes de fantasmes: la seva família, i ell en particular, es movien en un rígid ambient victorià, preocupats i fascinats per llegendes transgressores, que prenien vida en els llocs i racons de la seva vida quotidiana. Pel que sembla, ell i la seva família van ser els que van inspirar a Henry James la seva famosa novel·la The Turn of the Screw (Un altre pas de rosca).
 
 Així doncs, no és estrany que el conte que obre aquesta antologia, La cambra de la torre, es desenrotlli a l'habitació en què el seu pare tenia l'estudi, i que el conte que la tanca, Mrs. Amworth, tingui com a protagonista una dama encantadora, amant de les flors, i que l'acció  transcorri en un poble per on els caps de setmana passen tot de cotxes que fan cap a Brighton.

Otros libros del autor

La señorita Mapp
SANTUARIO, EL
Queen Lucia