Elogi del present. Una apologia raonada de l'ordre establert

Elogi del present
Ficha técnica
Editorial:
LAERTES
Año de edición:
EAN:
9788475844732
ISBN:
978-84-7584-473-2
Páginas:
133
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

8,00 €

Les alternatives al sistema liberalcapitalista han fracassat. El règim  comunista, a més d'ineficient, ha estat tan despòtic i opressiu com el feixisme. I el socialisme i la ideologia progressista han entrat en  una crisi que sembla irreversible. El liberalisme -en contra del que afirmen els seus crítics- ens ha ofert una societat lliure i democràtica que ha possibilitat un índex de desenvolupament i benestar  com mai no hem tingut. ¿Per què, doncs, no elogiar-lo? Això és el que  fa l'autor, que no s'oblida de les insuficiències i injustícies que l'ordre liberal ha generat. ¿Com superar el malestar existent? Paradoxalment, amb propostes que brollen del mateix ordre liberal. I és que, com mostra aquest treball, costa pensar en un món millor que no sigui liberalcapitalista. El llibre es clou amb unes reflexions liberals i nacionalment impròpies sobre Catalunya que tenen la virtut de parlar del país real que belluga al carrer.
 
 DE L'OBRA DE L'AUTOR, LA CRÍTICA HA DIT:
 
 "Ara que encara s'usen el fonamentalisme ecologista, l'il·luminisme de  l'esquerra redemptora i l'absolutització pacifista, Porta Perales aposta per l'individualisme racional i els dominis de la vida privada,  per una urbanitas sense heroïcitats ni utopies, per un cert minimalisme ideològic. Potser es tracta de la drecera entre els individualismes tribals i la noció d'un bé comú"
 
 (EL PAÍS)
 
 "Les seves anàlisis sovint són iròniques i en alguns casos corrosives"
 
 (LAVANGUARDIA)
 
 "Porta Perales té el significatiu mèrit de plantejar la necessitat d'una revisió crítica de la identitat catalana que ens eviti de caure en la massa estesa malaltia del passat"
 
 (AVUI)
 
 "Una crítica de l'essencialisme identitari català"
 
 (ABC)

Otros libros del autor

Des de la trona
PAGANOS
Totalismo