EL MÓN DE L'HOME. O la nostra cultura androcèntrica

EL MÓN DE L'HOME
Ficha técnica
Editorial:
GREGAL (CATALAN)
Año de edición:
Materia
Ensayos
EAN:
9788417082147
ISBN:
978-84-17082-14-7
Páginas:
184
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

16,00 €

En aquest assaig sociològic, publicat el 1911, Charlotte P. Gilman, a partir de les idees de Lester F. Ward, construeix la seva crítica a la  cultura androcèntrica. Segons l'autora, l'androcentrisme ha alterat els rols vertaders de dones i homes i aquest fet ha perjudicat i alentit el desenvolupament correcte de la humanitat. Així, la dominació masculina i la submissió de la dona, propagades per una cultura centrada en la masculinitat, han perjudicat dones, homes i infants.
 En cada capítol d'aquest llibre, Gilman analitza un aspecte social diferent com ara l'educació, l'economia, la religió, la justícia, els esports o la literatura. S'hi estudien els canvis que han provocat els  efectes de l'excessiva influència masculina en cadascun d'aquests àmbits i com aquests han allunyat homes i dones de les seves funcions veritables.
 El llibre que teniu a les mans és un clar manifest per a la igualtat i  una denúncia al greuge que ha causat una cultura que privilegia un sexe i en discrimina l'altre. Tanmateix, és alhora un vot de confiança  en la humanitat a fi que construeixi una societat més justa; però, per a això, cal una feminitat més lliure.