El fantasma enamorat

El fantasma enamorat
Ficha técnica
Editorial:
LAERTES
Año de edición:
EAN:
9788476120491
ISBN:
978-84-7612-049-1
Páginas:
78
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

4,14 €

R. James representa, segons els especialistes, el punt culminant de la  ghost story victoriana; a partir d'ell s'iniciaria doncs la decadència del conte de fantasmes tradicional. La ghost story, però -segons Rafael Llopis-, no estava pas encara culturalment exhaurida, com ho demostra l'aparició d'algunes obres i autors, potser no superiors a aquell geni, però sí molt estimables.
 
 El cas més sobresortint en aquest sentit és el de Vernon Lee, nom de plume de Violet Paget (1856-1935), contemporània de M.R. James i important assagista, d'una enorme erudició, com ho demostra el seu excel·lent Studies of the Eighteenth Century in Italy (1880), i autora  de nombroses obres literàries en tots els gèneres (uns trenta títols,  entre assaigs, drames i novel·les).
 
 Per als amants de la literatura fantàstica, Vernon Lee ha aconseguit un públic d'adeptes incondicionals gràcies a la seva petita obra mestra El fantasma enamorat (The Phantom Lover, 1886), que la col·lecció «L'Arcà» posa ara a l'abast del lector català actual. 
 Formada en la millor escola narrativa del segle x/x, Vernon Lee aconsegueix de donar un sentit estructural a aquest relat, fins al punt que avui, més d'un segle després, sorprendrà més d'un lector per l'habilitat dels seus recursos i per la mateixa qualitat literària. Un  tipus de recursos que han sabut aprofitar molt bé novel·listes com Daphne du Maurier.
 
 Un terratinent, allà a Okehurst, encarrega a un pintor desvagat -narrador al mateix temps del relat- que faci el retrat de la seva esposa. El pintor, d'entrada, accepta la proposta amb una certa desgana i indiferència, ja que va curt de feina. Però aviat aquesta indiferència inicial es transforma en el començ d'una folla passió -amorosa?- que acabarà fascinant-lo, i fascinant-nos, d'una manera irremissible.

Otros libros del autor

El principe Alberico y la dama Serpiente
Els déus i el cavaller Tanhuser
La verge dels set punyals / La veu perversa
Amour dure