Dues històries d'inquietud

Dues històries d'inquietud
Ficha técnica
Editorial:
LAERTES
Año de edición:
EAN:
9788476120323
ISBN:
978-84-7612-032-3
Páginas:
66
Idioma:
CATALAN
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

4,14 €

Nascut a Polònia i educat a França, Joseph Conrad és el nom literari de Teodor Jòzef Konrad Korzeniowski (1857-1924). Lligat a Anglaterra durant molts anys en què va treballar com a mariner mercant, carrera en la qual va aconseguir el grau de capità, el 1884 es va nacionalitzar britànic. De formació romàntica, va llegir amb gran dedicació i aprofitament Dickens, Marryat, ' Chateaubriand i Victor Hugo -sobretot el d'Els treballadors de la mar. En efecte, el nom de Joseph Conrad està associat de forma indestriable amb el mar, tant pel  que fa a la seva vida com en relació a tota la seva obra. Si bé és especialment llegit i valorat com a escriptor de llibres d'aventures, en realitat Conrad se surt d'aquesta tradició, superant-la de molt, pel caràcter eslau de la seva turmentosa indagació interior -comparable només a Dostoievski- i pel domini de la tècnica del relat -seguint en això l'exemple de Flaubert-, una tècnica que procedeix per  testimonis, confessions i records, per marrades i camins indirectes.
 
 Els dos contes que configuren aquest volum -La llacuna i Una avantguarda del progrés- formen part del recull Tales of Unrest (1898), és a dir, Contes d'Inquietud, i en ells Joseph Conrad tradueix  aquell sentiment de torbació i malestar que va experimentar en la seva etapa d'explorador i mercader colonial, a l'arxipèlag malai i a l'Àfrica Central.
 
 Joseph Conrad -i això es fa palès en aquests dos contes, semblants en molts aspectes a La follia d'Almayer i a El cor de les tenebres (col. L'Arcà, núm. 11) - és fonamentalment un gran poeta, un homèrida, ja que és capaç de copsar els infinits matisos del mar i de l'ànima humana, i de treure tota la suggestió d'un paisatge o d'una situació. «Gran novel·lista Conrad! Considerable tipus!», així concloïa Josep Pla una sèrie d'articles publicats el 1943.

Otros libros del autor

LA FOLLIA D'ALMAYER
BAJO LA MIRADA DE OCCIDENTE
VICTORIA
EL DUELO
Nostromo