COCIÑA GALEGA TRADICIONAL

COCIÑA GALEGA TRADICIONAL
Ficha técnica
Editorial:
XERAIS
Año de edición:
Materia
Gastronomia
ISBN:
978-84-9121-263-8
Páginas:
400
Disponibilidad:
Inmediata: Entrega en 24/48 horas

24,95 €
Comprar

As receitas recollidas en " Cociña galega tradicional " pertencen ao legado culinario de Galicia. En cada caso relátase a historia do ingrediente principal do prato e as distintas maneiras de preparalo. Neste libro descríbese a elaboración da receita máis tradicional, pero tamén como foi concibida polos cociñeiros clásicos e  a súa evolución ata a actualidade. Analízase a presenza das receitas nas obras dos escritores gastronómicos galegos, testemuñas fundamentais para coñecer a historia da nosa cociña, así como a opinión de ilustres gourmets sobre os pratos máis representativos da cociña galega.
 Preséntanse agrupadas seguindo a orde clásica de servizo na mesa: caldos e sopas, empanadas, vexetais, peixes e mariscos, carnes e sobremesas.
 Complétanse as receitas cunha información sobre produtos galegos de calidade: o pan, os queixos, os viños, as cervexas, as augas, os licores, as conservas e o mel.
 En " Cociña galega tradicional " , a autora rebusca na súa memoria gastronómica para rememorar a cociña e as receitas da súa vida. Na narración conflúen a historia, a cultura e o pracer coa intención de que, despois de ler as receitas aquí descritas, os lectores reflexionen e miren dun xeito diferente o prato que van degustar.

Otros libros del autor

COCINA GALLEGA TRADICIONAL
O polbo e a súa cociña
El capón de Vilalba y su cocina
Recetas de la cocina familiar gallega
40 menús para 40 banquetes